Среща с представителите на СУ и на Департамента за езиково обучение

На 10 август 2016 г., в сградата на Съюз на българите в Кипър, гр. Никозия се проведе среща между представители на Съюза и представителите на Софийския университет и на Департамента за езиково обучение Светла Шенкова и Радостина Кисьова.

Г-жа Шенкова и г-жа Кисьова са на посещение в Кипър във вързка с кандидат-студентската кампания на съответните учебни заведения, по време, на която ще дават необходимата информация и ще приемат документи на кандидат-студенти в посолството в Никозия, в Пафос и в Лимасол.

На срещата беше обсъдена инициатива за сътрудничество между СБК и Департамента за езиково обучение по отношение на привличането на кандидат-студенти от Кипър и преподаването на български език.

Основните теми на дискусия по време на срещата бяха насочени и към споделяне на трудностите, които българските деца срещат във връзка с кандидатстването си в университети в България и възможностите за създаване на по-добри условия за представяне на богатия избор от специалности, които могат да бъдат изучавани в българските университети от чуждестранните студенти.  

bulgarians in Cyprus 1