Таня Илиева откри своята първа самостоятелна изложба

С поезия сред икони и картини Таня Илиева откри своята първа самостоятелна изложба

   Откриването на първата самостоятелна изложба на Таня Илиева „Нарисувано с четка и думи“ премина в задушевна приятелска атмосфера в сградата на Български културен център към СБК в Никозия. С приветствени думи към присъстващите се обърна председателят на Съюза на българите в Кипър Ира Папагеоргиу.

Специален гост на вечерта беше преподавателят по иконопис, а също и ментор, и приятел на Таня, Андреас Лефкатис, който подчерта, че българката е сред най-добрите му ученици по иконопис.

   Организаторите си обещаха това спонтанно събитие занапред да прерасне в традиция, тъй като мястото на творби като тези е именно в Българския културен център. „Ние споделяхме вълнението на Таня през цялото време и се надявам и посетителите да усетят целия този ентусиазъм“, каза Христиана Славкова, пиар на организацията на българите и идеен съмишленик на изложбата.

   Семейството и семейните празници, празнувани далеч от вкъщи, както и неизменната носталгия по родната България, бяха само част от темите, засегнати в стиховете на Таня Илиева. А майсторските изпълнения на актрисата Юлия Бациева придадоха атмосфера на събитието.

   Експозицията, която включва икони, картини и стихотворения, ще бъде отворена за посетители на 25-ти и 26-ти юни, събота и неделя, от 16 до 18 часа. Вход свободен.