„ДНИ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА В КИПЪР“ 2024

Имаме удоволствието да Ви поканим на 26-то издание на “Дни на българската култура в Кипър” организирано от Съюза на българите в Кипър и под егидата на Посолството на Р България в Р Кипър.

 

 

ПРОГРАМА

„ДНИ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА В КИПЪР“

 

11 май (събота) – Представяне на книгата „Скритото очарование на Кипър: островът, хората, историята“ на Христо Георгиев (бивш посланик на Р България в Р Кипър)

Начало: 17:00 ч.

Място: залата на Съюза на българите в Кипър (гр. Никозия 1076, ул. „Епаминонда“ 7, ет. 2)

 

12 май ( неделя) –  Участие на Съюза на българите в Кипър с ТА “Канатица“ във фестивала „Diversity Fair“, организиран от  Center for Social Innovation – CSI, Δήμος Λευκωσίας and Diversity Charter Cyprus.

Начало на фестивала: 17:00 ч., начало на участието на ТА „Канатица“ – 19:00 ч.

Място: Площад Елефтерия, Никозия.

 

18 май ( събота) – „Българските земи в древността“ – лекция на Миглена Димова – докторант на СУ “Св. Климент Охридски”, Исторически факултет, катедра “Стара история, тракология и средновековна история”, специализант по програмата „Еразъм+“ в Кипърския университет, Никозия, 2024.

Начало: 17:00 ч.

Място: залата на Съюза на българите в Кипър (гр. Никозия 1076, ул. „Епаминонда“ 7, ет. 2)

 

25 май (събота) – ТЪРЖЕСТВО „ПРЕДАВАМЕ ЗАВЕТА НА ПЪРВОУЧИТЕЛИТЕ“ – Посветено на десетгодишнината на БУ „Никола Вапцаров“- Никозия, Кипър и Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Начало: 11:00 ч.

Място: ПЕО – Никозия

 

31 май (петък) – „Прозренията на акад. Анастас Иширков за българската национална идентичност и приносът му към световното културно развитие“ – лекция на проф. Димитър Симеонов и представяне на дигиталната книга по проект, финансиран от Министерство на образованието и науката на България, по националната програма “Неразказаните истории на българите”

Начало: 17:00 ч.

Място: Кипърски университет в Никозия

 

Очакваме Ви!