Среща с делегация от МОН в Съюза на българите в Кипър

Днес, 23.03.2017 г. в Съюз на българите в Кипър, беше проведена среща с делегация от МОН – заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова и директорът на дирекция „Международно сътрудничество” на МОН Мими Данева.

Представена бе богатата културна и образователна дейност на българската общност в Кипър, подкрепяна от Посолството на Република България и посланик Христо Георгиев. Бяха споделени и впечатления от последната визита на представители от същото министерство наскоро.

Заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова и директорът на дирекция „Международно сътрудничество” на МОН Мими Данева участваха в министерската среща „ Осигуряване на демокрацията чрез образование”, която се състоя на 22 и 23 март в Никозия. Министрите на образованието на страните-членки на Съвета на Европа обсъдиха широк кръг въпроси. България участва активно в проявите, организирани от кипърското председателство. На министерската среща заместник-министър Гайдарова беше придружена от посланик Христо Георгиев.