Среща със студентите от ВТУ

 „Добре дошли!“ нарекохме събитието, което се проведе вчера, 20.07.2017 г, за да представим какво се случва в тези горещи летни дни, в сградата на Съюза на българите в Кипър. Да приветстваме студентите от Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” , които са на стаж по програма „Еразъм +“ в нашата организация, като това се случва и по силата на договора за сътрудничество, подписан през 2014 г.

За това как се стига до подписването на този договор и какви са ползите от него, ни разказа г-жа Ира Папагеоргиу – председател на СБК по това време. Тя подчерта, че работата в тази насока тепърва предстои и подобни споразумения трябва да бъдат реализирани и с други висши учебни заведения в България.

Преди това, обаче, д-р Крушовски – председател на Съюза на българите в Кипър, приветства студентите и представи работата на СБК и училищата, на които организацията е бенефициент. Обърна внимание на богатството от информация и преки впечатления, които могат да се натрупат в Кипър – едно уникално място с потенциал за опознаване както от географска, така и от историческа страна.

След това, водещата на събитието Христиана Славкова  даде думата на студентите, за да се представят и да разкажат за специалността, която са избрали, какви цели са си поставили, по време на стажа, какви очаквания имат от нашата организация и от програмата Еразъм +. Тихомир представи програмата Еразъм +, по която са на стаж в Съюза на българите в Кипър и сподели, че се чувства щастлив да разбере как работят българските училища в чужбина и пред какви предизвикателства са поставени учителите, които преподават в тях.

Срещата продължи с лек коктейл и в непринуден разговор споделихме как можем да сме си взаимно полезни, планирахме престоя на стажантите и изслушахме мнението им относно съвместаната ни работа.

Благодарим на всички присъстващи! Сигурни сме, че студентите ще останат доволни от постигнатите резултати и това ще им бъде от полза в бъдещата работа!

Access Token not set. You can generate Access Tokens for your Page or Profile on fb.srizon.com. After generating the access token, insert it on the backend