ОБЯВА ЗА УЧАСТИЕ ВЪВ ФОТО КОНКУРС “CYPRIOT DADS” („КИПЪРСКИ БАЩИ“)

Баща ли сте, който прекарва много време с децата си? Замисляли ли сте се за ролята си в семейството и за това как Вашите деца Ви възприемат? Задавали ли сте си въпроса какво означава за близките Ви и за обществото това, че сте баща?

   Посолството на Швеция в Кипър има удоволствието да покани всички бащи в Кипър да вземат участие в предстоящите фото изложби: „Шведски бащи“ и „Кипърски бащи“.

“Шведски бащи” е фото изложба на известния шведски фотограф Йохан Бевман (Johan Bävman), който улавя с обектива си бащи по „майчинство“. Проектът досега е обиколил 60 страни. Изложбата се опитва да обясни защо бащите избират да останат вкъщи и да отглеждат децата си, какво означава за тях придобития опит и как това влияе върху отношенията с партньорите и децата им.

   Чест е за Посолството на Швеция да способства за представянето на изложбата в Кипър и да покани всички бащи на острова да се включат в съпътстващите изложба и конкурс „Кипърски бащи“.

Ето как можете да участвате във фото конкурса:

– Направете или намерете Ваша снимка или снимка на баща, когото познавате заедно с Вашите/неговите деца. Снимката трябва да представя ежедневието на баща в Кипър.
– Снимката трябва да е направена наскоро и децата трябва да са на възраст до 5 години.
– Напишете кратко описание или мисъл (до 50 думи) за това как виждате Вашата роля като баща.
– Снимката трябва да е във формат „портрет“ (portrait format) и с високо качество (най-малко 2 MB), защото снимките-победители в конкурса ще бъдат отпечатани.
– Изпратете снимката си на Посолството (e-mail: nils.frohling@gov.se) до 15 февруари.

!!! Конкурсът е отворен за всички бащи от Кипър или живеещи в Кипър. И понеже е разрешена само една снимка на участник, уверете се, че сте избрали най-добрата!

Съюзът на българите в Кипър се свърза с организаторите и беше потвърдено, че участие могат да вземат и български граждани, които живеят и отглеждат децата си понастоящем в Кипър!

Отличените снимки ще бъдат разпространени чрез профилите на Посолството в социалните мрежи и изложени в Centre for Visual Arts and Research (CVAR) в Никозия в периода от 6 до 22 март, по време на изложбата „Шведски бащи“.
——————————————————-
   “Шведски бащи” и “Кипърски бащи” са изложби, които се организират и представят в Никозия, като резултат от обединените усилия на Шведския институт и Посолството на Швеция в Кипър и със съдействието на CVAR.
   За запитвания от медии или допълнителни въпроси: Mr. Nils Fröhling – Swedish Embassy (Тел: 22 46 09 62, email: nils.frohling@gov.se).

За допълнителна информация, можете да се обръщате и към Съюза на българите в Кипър на info@bguc.org | +357 96731510