Нов център на СБК в Дали

Съюзът на българите в Кипър поддържа сгради в Никозия, Лимасол, Паралимни, Пафос и Полис Хрисохус, в които развива културна и просветна дейност, целящи съхраняването на българското самосъзнание, език и обичаи. В тези сгради се помещават и българските неделни училища, на които организацията ни е бенефициент.

От тази година, учебните занятия на училище „Никола Вапцаров“ в Дали официално бяха регистрирани в МОН като филиал на училището. Това доведе до необходимостта да бъде създаден културно-образователен център на СБК и в Дали.

Учениците на училище „Никола Вапцаров“ – филиал Дали ще открият новата учебна година в обособена сграда, която се намира на ул. Димитри Хаматсу 48 (в непосредствена близост до църковен храм Панагия Евангелистриа).

Откриването ще се състои на 10 септември (неделя) от 10.00 ч. След официалната част, учениците ще проведат учебни занятия.

Амбициите на Съюза на българите в Кипър са културно-образователният център в Дали да събира българската общност в района на събития, които ще бъдат обявени на официалната страница на организацията в интернет www.bguc.org и Фейсбук https://web.facebook.com/Association.Bulgarians.Cyprus/

Каним най-сърдечно всички наши сънародници в неделя на откриването на учебната година в Дали, за да отпразнуваме този вълнуващ ден заедно!

Очакваме ви!