МИТРОПОЛИТЪТ НА ТАМАСОС И ОРИНИС ИСАЍАС ОТСЛУЖИ ВОДОСВЕТ ЗА ЗДРАВЕ И УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА

На 22 октомври (събота) Негово Високопреосвещенство митрополитът на Тамасос и Оринис Исаѝас, в съслужение с архидякон Рафаил Мишаулис, отслужи водосвет за здраве и успешна учебна година в българското неделно училище „Никола Вапцаров“ в Никозия.

В тържеството участваха още посланикът на Р България в Р Кипър, председателят на Съюза на българите в Кипър г-н Павлов, гости на Светата митрополия, децата от сутрешната смяна в събота, учители и родители.
Владиката се обърна към всички с покана за посещение на Светата митрополия на Тамасос и Оринис, където има и умалена реплика на патриаршеския катедрален храм “Св. Ал. Невски” в София.
Негово Високопреосвещенство е инициатор на строежа на източноправославен храм в български стил на територията на митрополията – начинание, което управителният съвет на Съюза на българите в Кипър подкрепя и заедно с посланика на Р България в Р Кипър г-н Тодоров активно сътрудничи по осъществяването на светото дело.
Г-н Калин Павлов връчи на митрополит Исаѝас, като подарък и израз на благодарност, икона на Св. Йоан Рилски Чудотворец. Това е светецът – закрилник на България, който почетохме дни, преди водосвета и чието име ще носи източноправославният храм в български стил.