КОНЦЕРТ НА ГУНА ИВАНОВА В КИПЪР

„БЪЛГАРИЙО, МАЙЧИЦЕ СВЯТА!“ – Концерт на Гуна Иванова в Никозия

Легендата на българския фолклор Гуна Иванова ще поднесе вълнуващ концерт на почитателите на българската народна музика в Кипър. Събитието е част от ежегодните Дни на българската култура в Кипър, организирани от Съюза на българите в Кипър.

Обичаната от поколения българи изпълнителка е представяла красотата на македонските песни в Русия, Сирия, Тунис, Монако, Франция, Швейцария, Германия, бивша Югославия, Англия, Канада, Южна Африка, като в Йоханесбург изнася благотворителен концерт за построяването на българска църква, и други страни.
Между 1968 и 1983 година пее в пернишкия ансамбъл „Граово“. През 1983 година печели конкурс за солистка в Ансамбъла на строителни войски, където пее до 2000 година, когато формацията е закрита. На 23 април 2008 година Гуна Иванова отбеляза с грандиозен концерт-спектакъл в Зала 1 на НДК „40 години творческа дейност“. От 2010 година е солистка в Представителния ансамбъл на Въоръжените сили.
През 80-те години на ХХ век завършва Факултет „Дирижиране на народни хорове“ в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и днес предава своя богат житейски и професионален опит в качеството си на вокален педагог на няколко женски и детски формации в София и Перник. Със своите възпитаници издава 2 диска с 35 видеоклипа, които тематично озаглавява „Бог да пази децата ни“. Журира в различни конкурси и фестивали.
Името на Гуна Иванова е включено в сборника „Бележити български жени“ на издателство „Сириус“.

Очакваме Ви на 13. май 2022 г. (петък) от 20.00 ч. в средновековната зала Кастелиотиса в Никозия. Наред с избрани песни от дългогодишната кариера на народната певица, ще можете да се насладите и на танците на ТА „Канатица“, който отбелязва своя 5-годишен юбилей.

Тази вълнуваща среща нямаше да бъде възможна без подкрепата на нашите спонсори.

Генерални спонсори на концерта са магазинът за български стоки „FAMILY DISCOUNT MARKET“ и фирмата за куриерски услуги „IMV COURIER EXPRESS“. С финансова помощ се включиха и представители на българския бизнес, познатите на всички българи на острова: най-ароматният магазин „Rose of Bulgaria Cyprus Natural Cosmetics“, мястото за ценителите на изисканото вино и шоколадови изкушения „Οίνων Γεύσεις“ и магазинът, който знае какво да предложи на дамите със стил – „Iliana LUCY Fashion Cyprus“.