ЕРАЗЪМ+ СЕДМИЦА „БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩА ЗАД ГРАНИЦА“ ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

В дните 27-30 юли 2021 г. Съюзът на българите в Кипър взе участие в организираната от Великотърновският университет за трета поредна година международна Еразъм+ седмица „Български училища зад граница“ за учители в българските неделни училища в Европа.

Представители от българските неделни училища в 10 европейски държави обсъдиха особеностите на обучението по български език и литература, история и география и представиха успешни дейности, които са въвели в учебния процес.

В програмата бяха включени и обучение към Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогически специалисти към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, среща-разговор с г-жа Наталия Михалевска, директор на дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“ към МОН, както и представяне на новия комплект учебници “Български език за чужденци” на авторските колективи на Великотърновския университет за нива A, B и C.

Съюзът на българите в Кипър има сключен двустранен договор с Великотърновския университет в сферата на образованието още от 2015-та година.