ДНИ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА 2019

Българските културни прояви, които се организират от Съюза на българите в Кипър, започват от Паралимни на 18 май 2019 г. от 18 ч. в Общинския амфитеатър на Паралимни с празничен концерт по повод 10-годишнината от основаването на българското училище “Народни будители” в града. Kамерният концерт в зала “Кастелиотиса”, Никозия ще се състои на 19 май 2019 г. от 20.30 ч. Основната програма завършва на 29 май 2019 г. от 19 ч. в залата на Съюза на българите в Кипър, Никозия, където ще бъде представена книгата на Мирослав Господинов – Маестрото “От пожълтелите ми страници”.

Традиционно всички български училища към Съюза на българите в Кипър отбелязват 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – с тържества, за които можете да намерите информация по места: АДРЕСИ НА УЧИЛИЩАТА.

Тази година две са значимите събития, които съпътстват фестивала на българската култура – 10-годишнината от създаването на Българското училище в Паралимни – “Народни будители” и 20-годишнината от създаването на Съюза на българите в Кипър.