Ден на Европа 2020 #ОставамЕСолидарни – онлайн информационна кампания

Eвропейските информационни мрежи в България[1], с подкрепата на Представителство на Европейската комисия в България, обединяват усилия, за да отбележат Деня на Европа чрез онлайн информационна кампания, в продължение на дългогодишната традиция, инициирана от информационен център Европа Директно-София.

В инициативата тази година се включват Бюро Творческа Европа КУЛТУРА-БългарияЦентър за развитие на човешките ресурси, Младежки Екип Европа, Бюро Творческа Европа МЕДИА-БългарияНационален център за контакт по програма Европа за гражданите, Enterprise Europe Network-България, Европейски потребителски център България и Информационна мрежа Европа Директно-България.

В рамките на кампанията по случай 9 май, във всеки от дните между 1 и 8 май, на Facebook страницата на Европейската комисия в България, се представя една от мрежите, която от своя страна през целия ден публикува интересно и полезно съдържание на своята Facebook страница. Гражданите имат възможност да се запознаят с дейността на всяка една от информационните мрежи на ЕС и да задават своите въпроси към нейните представителите. Всички публикации от кампанията могат да бъдат следени с хаштага #ОставамЕСолидарни.

Кулминацията на кампанията ще бъде на от 11.00 ч. на 9 май, когато ще се състои граждански диалог с европейския комисар Мария Габриел, която отговаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж. Събитието е под наслов Ден на Европа 2020: Още по-силни заедно. Комисар Габриел ще отговори на най-често задаваните въпроси от граждани към европейските мрежи. Зрителите ще имат  възможност да задават своите въпроси към комисар Габриел и на живо чрез онлайн платформата Slido. Събитието ще се излъчва на живо във Facebook и Twitter страниците на Представителството на ЕК, както и пряко в ефира на БНТ2.

Чрез тази своя кампания, европейските информационни мрежи в България и Представителство на Европейската комисия в България продължават заедно да предоставят на гражданите полезна и интересна информация, както и възможност за диалог, въпреки условията на социална изолация във връзка с пандемията COVID-19. Освен това европейските мрежи ще  утвърдят ефективната си съвместна работа в полза на гражданите, дори във времена на динамични промени и непредвидими обстоятелства.

Ще се радваме, ако споделите с приятели и колеги!

 

[1] Календар на публикациите и страниците на мрежите:

1 май  Бюро “Творческа Европа КУЛТУРА” България

2 май  Център за развитие на човешките ресурси

3 май  Младежки Екип Европа

4 май  Бюро “Творческа Европа МЕДИА” България

5 май  Национален център за контакт по програма “Европа за гражданите”

6 май  Enterprise Europe Network  България

7 май  Европейски потребителски център България

8 май  Информационна мрежа “Европа Директно” България

 

С най-добри чувства, 

Камен Балкански, Васил Николов

Бюро Творческа Европа МЕДИА, България