В ДЕНЯ НА БУКВИТЕ СЪЮЗЪТ НА БЪЛГАРИТЕ В КИПЪР СЕ СДОБИ С НОВИ КНИГИ

Съюзът на българите в Кипър се сдоби с изненадващ подарък точно в деня на светите братя Кирил и Методий – 24-ти май. Кашони с български книги са получени специално за българските деца в Кипър, а благодетелят е Съюзът на българските писатели.

Всички заглавия са от български автори, като преобладават издания, предназначени за деца. Съюзът на българите в Кипър благодари на административния директор на СБП г-н Димитър Христов за предоставените книги, както и на г-жа Ева Иванова от списание „БГ Фактор Кипър“, без чиято помощ дарението нямаше да стане факт.

Книгите ще бъдат изложени в неделя, 28-ми май, в парка Спирус Киприану, където ще се проведе кратък концерт, подготвен от участниците в празничното шествие по случай деня на българската просвета и култура.

Припомняме, че всички български училища на острова, ученици и родители са поканени на празнично шествие, по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май. Шествието ще премине по главните булеварди на Агланджа, Никозия в неделя, 28 май 2017 г. Началото е в 9.30 ч. от бул. Кирениас (паркинга срещу Виена бейкърис), през бул. Акадимиас и ще приключи с концерт в парк Спирос Киприану, където посланикът на Република България в Кипър г-н Христо Георгиев , ще връчи свидетелствата на всички български първолаци. След концерта книгите ще бъдат разпределени между всички български училища в Кипър, за да обновят библиотечните им фондове и така да достигнат безплатно до българските деца.

    Съюзът на българите в Кипър благодари на Стоян Димитров и куриерската фирма “Евротранс”, с чието любезно съдействие книгите достигнаха Кипър безплатно.